Veilig Usenet gebruiken

Veilig Usenet gebruiken

Op een veilige manier gebruik maken van Usenet kan op meerdere manieren. Lees hier hoe je dit doet.
Veilig Usenet gebruiken

Gepost op 30-06-2021 12:06

In deze blog leggen we je uit hoe je veilig en anoniem gebruik kunt maken van Usenet.

Kies een Usenet provider die SSL ondersteund
Een SSL verbinding is een extra beveiligingslaag tussen de server waar je de bestanden download en jouw computer. Bijna alle providers bieden deze SSL verbinding aan. Wij geven altijd aan of SSL is inbegrepen bij een Usenet provider. Zie hier de volledige lijst met providers die SSL aanbieden.

Verbind met de Usenet servers via SSL
Het kiezen van een Usenet provider die SSL aanbied is de eerste stap. Dit wil echter niet zeggen dat je daarmee ook direct veilig verbonden bent. In de meeste gevallen bieden de Usenet providers namelijk een veilige en onveilige verbindmethode aan. Dit wordt bepaald door de serverpoort waarmee je verbindt. De veilige SSL poorten zijn:

  • 443
  • 563

Maak gebruik van een VPN verbinding
Naast het gebruik van een SSL verbinding raden wij aan om gebruik te maken van een VPN verbinding. Een VPN verbinding zorgt ervoor dat je IP-adres wordt gemaskeerd door een IP-adres van de VPN provider. Een IP-adres is je online identiteit. Door deze af te schermen met een IP-adres van de VPN provider is jouw online identiteit dus gewaarborgd. Op deze manier is niet te achterhalen wie er gebruik maakt van de Usenet servers. Bij onze partners van BesteVPN.nl vind je veel meer informatie over het gebruik van een VPN verbinding.

Koop je abonnement via Bitcoin of Crypto munten
Voor een extra laag anonimiteit is het aan te raden om je abonnement te betalen via Bitcoin of een andere Crypto munt. Er zijn veel providers die je deze mogelijkheid geven. Zie hier de volledige lijst met providers die aanbieden om te betalen via Bitcoin of Cryptomunt.

Gebruik een virusscanner
Waarschijnlijk heb je het met de bestanden die je download via Usenet maar weinig nodig. Toch raden we je aan om de gedownloade bestanden altijd even te scannen met een virusscanner. Helaas blijft het zo dat er mensen kwaadwillende software verspreiden. Door je bestanden te laten scannen met een virusscanner ben je ook aan deze kant veilig.
Disclaimer
Het gebruik van Usenet is niet illegaal, wel is het strafbaar om bestanden te downloaden waar auteursrecht op rust. Het downloaden van bestanden is daarmee altijd op eigen risico.