Beste Usenet client / newsreader

Beste Usenet client / newsreader

Wat is de makkelijkste en/of beste client die je kan gebruiken met je Usenet abonnement? Wij van BesteUsenet hebben het voor je uitgezocht.
Beste Usenet client / newsreader

Posted on 08-07-2021 16:01

Wij hebben voor je uitgezocht welke usenet programma's je hebt beste kan gebruiken tijdens het downloaden met Usenet. We noemen deze Usenet clients ook wel Newsreaders. We splitsen de keuze op in 2 categorieën:

  • Newsreader eenvoudig in gebruik
  • Geavanceerde newsreaders

Newsreader eenvoudig in gebruik
Het nederlandse programma SpotLite is de meest eenvoudige Usenet client die er te vinden is. Deze client is er voor Windows, Linux en Apple MacOS. Voor iedereen zit er dus een versie bij.
Na het installeren van SpotLite voer je eenvoudig de instellingen van je newsserver in en het downloaden kan eigenlijk al beginnen.
Alle spots zijn eenvoudig in verschillende categorieën opgedeeld en daarmee vind je eenvoudig datgene waar je naar op zoek bent, uiteraard is het ook mogelijk om gewoon de zoekfunctie te gebruiken.

Geavanceerde newsreader
Eenvoudig in gebruik maar ook opties om het gebruik volledig te automatiseren en daarmee de wat meer geavanceerde opties op te zoeken. SABnzbd en NZBget zijn de opties die je moet kiezen!

Deze newsreaders zijn voor bijna alle besturingssystemen geschikt en geven je de mogelijkheid om schema's om een tijdsspan aan te geven waarin een bepaalde newsserver gebruikt moet worden om te downloaden. Bijvoorbeeld handig als je gebruik maakt van een newsserver die alleen in de nacht gebruikt kan worden, bijvoorbeeld UseNight.

Zoals je eigenlijk in de alinea hierboven kan lezen, is het dus mogelijk om bij deze twee newsreaders meerdere newsservers in te stellen. Dit heeft niet alleen voordeel als je van een nachtaccount gebruikt maakt, maar meerdere servers gebruiken kan er ook voor zorgen dat je nooit meer een foute download hebt. In een latere blogpost gaan we hier dieper op in.

Alle newsreaders op een rijtje
Eerder al hebben we een pagina gemaakt op onze website waarin we alle bekende newsreaders hebben opgenomen en waarin we kort vertellen waarom die bepaalde reader voor jou de beste kan zijn. Bekijk de pagina hieronder en ga via daar gemakkelijk naar de download pagina van de Usenet client.


Disclaimer
Het gebruik van Usenet is niet illegaal, wel is het strafbaar om bestanden te downloaden waar auteursrecht op rust. Het downloaden van bestanden is daarmee altijd op eigen risico.