Hoe kies ik de beste Usenet provider?

Hoe kies ik de beste Usenet provider?

In deze blog vertellen we waar je op moet letten bij het kiezen van een Usenet provider en geven we handige tips.
Hoe kies ik de beste Usenet provider?

Posted on 23-06-2021 15:12

In deze blog willen we je graag meenemen in het kiezen van de juiste Usenet provider voor jou, waar kan en moet je allemaal op letten bij de keuze? Na het lezen van deze blog kan jij met vertrouwen je volgende Usenet provider kiezen.

Snelheid
De snelheid geeft aan hoe snel je een bestand kan binnenhalen die je graag wilt downloaden. Uiteraard is niet alleen de snelheid die behaald kan worden bij de Usenet provider van belang, maar ook de snelheid die jij afneemt bij je internetprovider. Makkelijk zien welke snelheid je zou moeten kunnen halen? Doe een speedtest! Het zekere voor het onzekere nemen? Kies een provider waarbij je ongelimiteerde snelheid kan gebruiken, dan zit je altijd goed! Bij deze Usenet providers is snelheid geen issue!

Datalimiet
Bij sommige pakketten zie je dat er een bepaald datalimiet is. Dit is net wat anders dan de snelheid, maar geeft aan hoeveel data je binnen mag halen (vaak per maand). Download je dus niet zoveel? Dan is een lager datalimiet verstandig, want hiermee ben je vaak goedkoper uit. Van plan om wel wat meer te downloaden? Kies dan voor een ongelimiteerde datalimiet.

Betaalmethode
Een betaalmethode kennen we allemaal wel, toch is het bij Usenet soms handig om voor een andere methode te kiezen dan dat je zelf gewend bent. Bijvoorbeeld om meer anonimiteit te creëren. Ga jij voor gemak en betaal je net als bijna iedereen in Nederland gemakkelijk met iDeal? Of kies je voor meer anonimiteit en betaal je liever met Bitcoin? Wij hebben in ieder geval bij elke provider aangegeven met welke betaalmethodes je allemaal kan betalen. Bekijk hier bij wie je allemaal met iDeal kan betalen.

Retentie
Retentie wordt vaak aangegeven in aantal dagen. Deze dagen is het aantal dagen dat een bestand beschikbaar is op de server van de Usenet provider. De retentie kan een reden zijn om voor een bepaalde nieuwsserver te kiezen. Vergelijk ze eenvoudig op onze website. Zie hier de Usenet provider met de hoogste retentie.

Account delen
Je Usenet account delen kan handig zijn. Samen de kosten delen, of gewoon omdat je zelf niet zo vaak iets download geef je ook iemand anders toegang tot de servers via jou account. Maar de laatste twee woorden zeggen ook direct waarom wij hier niet zo fan van zijn. Het delen van je eigen gegevens is iets wat wij van BesteUsenet.nl niet aanraden om te doen. Uiteraard maak je altijd zelf deze keuze, dus we hebben per pakket aangegeven of de provider het delen van het account toestaat of niet. Vind hier alle Usenet providers die account delen toestaan.

SSL
Een SSL verbinding is een extra beveiligingslaag tussen de server waar je de bestanden download en jouw computer. Bijna alle providers bieden deze SSL verbinding aan. Wij geven altijd aan of SSL is inbegrepen bij een Usenet provider. Zie hier de volledige lijst met providers die SSL aanbieden.

Prijs
Uiteraard! Prijs blijft altijd en voor iedereen een belangrijke factor om een keuze te maken. Ook binnen Usenet is daar een duidelijk verschil in te maken. Vanzelfsprekend hebben alle hierbovenstaande punten invloed op de prijs. Kijk hier voor alle Usenet pakketten t/m €5 euro.

Onze top 5
Wij van BesteUsenet.nl hebben een Usenet top 5 gemaakt op basis van alle hierboven aangegeven punten. Benieuwd naar onze top 5? Je vind ze via deze link.

Klaar om de juiste keuze te maken?
Gebruik onze handige vergelijkswizard om tot je keuze te komen en pas toe wat je hierboven hebt geleerd. Onze vergelijkswizard vind je door op deze link te klikken.
Disclaimer
Het gebruik van Usenet is niet illegaal, wel is het strafbaar om bestanden te downloaden waar auteursrecht op rust. Het downloaden van bestanden is daarmee altijd op eigen risico.